Alles wat je wilt weten over kunstmatige intelligentie

Bedrijven, organisaties en overheden maken steeds vaker gebruik van kunstmatige intelligentie, oftewel Artificial Intelligence (AI)Wij snappen wel waarom. Als je weet hoe je AI-technologie kunt inzetten heb je eigenlijk altijd een persoonlijke assistent bij de handJe productiviteit schiet ineens flink omhoog!  

Wat is kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie of AI zorgt ervoor dat computers menselijke taken kunnen uitvoeren. Door moderne technologieën en een specifiek algoritme kan AI menselijke taal begrijpen, verwerken en produceren. 

Door AI gegenereerde teksten zijn bijna niet van echt te onderscheiden.  Het wordt daarnaast ook gebruikt om afbeeldingen te genereren, video’s te bewerken of audiobestanden te ontwikkelen. 

Wat is een AI-fluisteraar?

 AI-fluis·te·raar  – 

1 Een expert in het gebruik van AI-modellen om content te genereren of taken uit te voeren.

Hoe werkt AI?

Met kunstmatige intelligentie kun je beslissingen nemen, problemen oplossen en taal begrijpen. Zonder dat daar een mens aan te pas komt. Dit komt door de technieken die AI kan toepassen. 

Dankzij machine learning kan de computer zichzelf en de resultaten continue verbeteren. Het wordt zo steeds beter in het uitvoeren van complexe taken. De computer kan met behulp van de ingevoerde gegevens en het algoritme verschillende patronen identificeren en voorspellingen doen. 

Ze verwerken grote hoeveelheden data in een korte tijd, waardoor het heel efficiënt werkt.  

AI in de toekomst

AI is een krachtige tool die de manier waarop we leven, werken en communiceren verandert. Er zijn steeds meer bedrijven die serieus aan de slag gaan met AI. Google, Microsoft, Adobe zijn enkele voorbeelden van bedrijven die AI serieus nemen.

Foto’s bewerken door het schrijven van prompts, website-indelingen schrijven met ChatGPT of geoptimaliseerd zoeken in Google. Binnenkort kan het allemaal met kunstmatige intelligentie. Dat is nog maar een klein deel van alle mogelijkheden die er zijn. 

We kunnen als professionals makkelijker, sneller en beter werken als we AI gebruiken.  De ontwikkelingen vliegen ons om de oren en daarom is het voor ons professionals belangrijk dat we leren hoe we mét AI kunnen werken. 

Stel je vraag

Wij beantwoorden al jouw vragen over AI. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel ‘m aan ons en dan helpen we je om je vraag te beantwoorden!  

De voordelen van AI

Je kunt ontzettend veel met AI, maar dan moet je wel weten hoe je het moet gebruiken. Maar wat gaat het je opleveren?

Bespaar tijd
Uiteindelijk gaat AI je tijd opleveren. Je kunt in een handomdraai teksten herschrijven, verbeteren of aanpassen naar een andere tone of voice 

Werk efficiënter
Even geen inspiratie? Geen probleem! AI zit altijd bomvol ideeën. Ook als je teksten niet helemaal begrijpt omdat ze ingewikkeld of lang zijn, kun je AI vragen de teksten begrijpelijk te maken, in te korten of zelfs te vertalen.  

Verminder je kosten
Tijd is geld en als je tijd over houdt, kun je meer geld verdienen. Je kunt sneller werken met behulp van AI of besparen op diensten die je normaliter zou uitbesteden. Het schrijven van korte social media teksten of ideeën bedenken voor een nieuwsbrief is zo gepiept. 

Optimaliseer je content met AI​

Wil je jouw content optimaliseren met behulp van AI? Neem dan contact met ons op!